5 tips när du jämför flyttfirmor

Om du ska anlita en flyttfirma är det viktigt att du hittar rätt. Det finns ett stort utbud av flyttfirmor varav alla inte är att lita på. Därför är det viktigt att du tar tid på dig och jämför olika flyttfirmor.

1. Ha pris att jämföra

För att du ska kunna jämföra flyttfirmor med varandra behöver du först och främst ha något pris att jämföra. Tyvärr är det vanligt förekommande att kunder blir nekade ett pris innan flytten är påbörjad. Flyttfirman som inte är villig att ge dig ett pris är inte att lita på och kommer troligtvis fakturera dig mycket mer än nödvändigt. Se till att få tydliga offerter som visar vad flyttjänsten kommer kosta, oavsett om flyttfirman fakturerar ett fastpris eller ett timpris.

2. Ta priset för vad det är

Om en flyttfirma är billigare än en annan har det troligtvis en anledning. Du får vad du betalar för. Ta därför priset för vad det är, låt inte den billigaste flyttfirman vinna jämförelsen om de inte kan leverera det du förväntar dig.

3. Hur fungerar prissättningen?

Se till att ta reda på hur flyttfirman du pratar med tar fram sina priser. Om flyttfirman inte kan förklara hur deras prissättning fungerar är det något skumt i görningen och du bör gå vidare i ditt sökande.

4. Ta in många offerter

För att du ska kunna göra en rättvis bedömning och jämförelse av dina flyttfirmor behöver ta in många offerter. Se till att samla på dig mycket information om alla företag du jämför, på så sätt kan du ta ett välgrundat beslut av flyttfirma. Även om priset är avgörande för många är det viktigt att inte låta det avgöra vilken flyttfirma du anlitar. Säkerställ först att firman är seriös och har kunniga medarbetare.

5. Jämför erfarenhet och kvalité

Innan du bestämmer dig för att anlita en flyttfirma är det viktigt att du ser över erfarenheten och kvalitén på firman. Anlita en flyttfirma med gott rykte, lång erfarenhet och en lång lista av nöjda kunder. Läs gärna recensioner för att se till att de uppfyller dessa krav.

Scroll to Top