Hur man sköter sin hemstädning som ett proffs

Städa hemmet är sällan något man slipper undan, om man inte anlitat en firma för hemstädning förstås. Har man inte unnat sig den lyxen får man sköta sin hemstädning på egen hand. Förutsatt att man inte vill vältra sig i sin egen smuts. För att få sin städning avklarad på så kort tid som möjligt och med så liten energiåtgång som möjligt, med andra ord så effektivt som möjligt så finns det några enkla tips man kan följa, och ja du gissade rätt, jag kommer att dela med mig av dem tipsen i den här artikeln.

Börja uppifrån och ner

Starta din hemstädning så högt upp som möjligt från golvet, smuts har en tendens att falla neråt på grund av jordens gravitationsfält. Det hoppas jag att du redan har koll på men för säkerhets skull nämnde jag det. När du dammtorkar eller torkar av ytor brukar det alltså ramla ner smulor och annat på golvet. Därför börjar vi städa uppifrån och ner.

Se till att ha en bra mental attityd till din städning

Att bara vilja bli klar och se hemstädning som en tråkig syssla är sällan effektivt för en bra flyttfirma Stockholm, och inte heller något man njuter av. Det är alltså smartare att ändra sin attityd gentemot städningen för flyttfirmor. Tänk på städningen som en chans att rensa dina tankar, lova dig själv att inte tänka på något annat under tiden du städar. Då får du dubbel nytta av tiden du lägger på att städa, effektivt eller hur?

Håll ordning under veckan

Här antar jag att du kör en klassisk söndags-städning, du kanske städar på onsdagar, vad vet jag. Hur som helst så tycker jag att du skall hålla viss ordning för pris på flyttfirmor under resterande dagar och inte bara låta allt förfalla tills dagen då du storstädar. Har du högar av disk och smutstvätt utspritt över hela hemmet blir din städning onödigt krävande. Det är enkelt att hålla lite ordning när man rör sig runt i hemmet och plocka undan successivt. Då blir det aldrig riktigt stökigt. Vilket ger två fördelar, dels får du njuta av ett hem som inte är stökigt under veckan och dels blir din hemstädning mindre krävande. Effektivt och njutbart.

Håll rent på toa och i köket

Dessa två rum är de viktigaste att hålla rent i eftersom det finns chans för bakterier att frodas där. Vill man undvika sjukdom och andra problem så är det smart att kontinuerligt städa i köket och badrummet. Spraya toa, handfat och golv då och då och torka av. I köket är det bra att torka diskbänken efter varje användning  och se till att inte massa gamla matrester ligger och ruttnar i vasken eller på andra ställen. Håll rent och håll dig frisk. Det är en liten kraftansträngning men även detta gör att du kan njuta av ett rent hem under veckan och det underlättar din veckovisa stor-städning.

Scroll to Top