Testa betting på nätet

Vid det här laget är det väl ingen som har missat att betting flyttat ut från de fysiska spelbutikerna till nätet? Det har aldrig varit enklare att betta på sport, och även andra evenemang, och så kallad livebetting för med sig en helt ny typ av spänning till pågående evenemang. Men vad är egentligen nätbetting? Hur går det till? Läs vidare så ska vi försöka förklara de vanligaste begreppen gällande betting på nätet på casino-utan-spelpaus.net.

Hur fungerar betting på nätet?

Betting på nätet fungerar precis som den gör om du skulle gå till en fysisk spelbutik. Men istället för att ta dig till butiken, stå i kö och lämna in din insats i kassan sköter du allt själv via din dator eller mobilen. För att komma igång måste du först och främst registrera dig hos en spelsida med en sportbok. Det finns mängder av olika sidor att välja mellan och alla har lite olika odds på sina evenemang. Det är därför svårt att rent generellt säga vilken sida du ska välja. Men det finns några saker att tänka på. För det första bör du se till att sidan har en svensk licens. Inte för att det är olagligt att spela på en sida utan svensk licens, men när du spelar på en sida med utländsk licens är du själv skyldig att betala exempelvis vinstskatt och liknande. Det kan snabbt bli besvärligt och kosta dig en hel del av din vinst. Vill du ändå spela på en spelsajt utan svensk licens är det vanligt att licensen kommer från Malta eller Curacao. Det finns även några mindre utfärdande myndigheter i exempelvis Storbritannien och Bulgarien. Och du ska naturligtvis aldrig ta risken att spela på en spelsajt utan någon licens. Du bör också ta en titt på sidans sportbok och se efter om den innehåller de sporter du är intresserad av. Nu innehåller de allra flesta spelböcker de vanligaste idrotterna och evenemangen, men om du är ute efter något speciellt bör du se efter att det faktiskt finns. Detsamma gäller förstås möjligheten till livebetting och livesändning av matcher och evenemang. Är det något som intresserar dig? Välj en sida som erbjuder de funktionerna.

Vilka sporter kan man betta på?

Det är nog enklare att försöka hitta de sporter eller evenemang man inte kan betta på. Men vanligast är förstås de stora idrotterna och evenemangen som trav och galopp, fotboll, tennis och ishockey i de större ligorna. När EM, VM och OS ligger runt knuten dyker förstås dessa evenemang också upp i spelböcker över hela nätet. Ibland hittar du även ovanligare sporter som e-sport, bandy och rugby i spelböckerna och vissa spelsidor kan till och med erbjuda betting på evenemang som inte alls har med idrott att göra. Då kan det exempelvis handla om vem som vinner presidentvalet i USA, vinnaren i Schlagerfestivalen eller liknande.

Livebetting och livesändning

Livebetting ger många ytterligare en dimension till spelandet. Det innebär att du kan lägga dina insatser under pågående evenemang. Ser ditt favoritlag ut att vinna matchen? Då kan du lägga ett bet på vinst för laget medan matchen pågår. Som ett tillägg till möjligheten för livebetting finns det också vissa spelsidor som erbjuder livesändningar av vissa evenemang. Det betyder att du kan gå direkt till spelsidan och se matchen där istället för på tv. Då har du också nära till spelboken om det skulle vara så att du vill lägga en ny insats under tiden som evenemanget pågår.

Scroll to Top