Utför en lyckad badrumsrenovering 

Det är många som önskar att utföra en badrumsrenovering. En renovering av badrummet är en av de större renoveringarna ett hus kan genomgå, därför är det viktigt att det blir rätt utfört från start till slut. En badrumsrenovering är även en av de renoveringar som är lite mer kostsamma, det har att göra med att det är lite dyrare material som sätts in. Kakel och klinker är vanligt att vilja ha i ett badrum, de kostar lite mer men håller också under lång tid framåt. 

Planera en badrumsrenovering 

Att planera en renovering är ett viktigt arbete då det lägger grunden för resterande jobb. Det är bra att tala med en renoveringsfirma direkt från start, som kan vara med och bidra i planeringen. Tillsammans läggs en plan upp hur arbetet kommer att se ut, för att övriga hantverkare sen också kan göra sitt arbete med bland annat el och vatten. I planeringen kommer det ses över vilket material och vilka varor som badrummet ska ha. Det allra vanligaste i modern tid är att använda kakel och klinker på golv och väggar. Det är ett hållbart material som tål fukt väldigt bra. Förr användes plast på golv, väggar och tak, något fukt har lätt för att tränga sig igenom. Fuktskador är inte önskat i ett badrum då det ofta leder till en totalrenovering av badrummet. Dubbelhandfat - nytt badrum

Renoveringen av badrummet 

När renoveringen har startat behöver det gamla badrummet tas ner. Det material som ska sparas tas försiktigt bort, och resterande material är vanligt att det slås ner för smidigast hantering. När det äldre materialet är borta börjar byggfirman med att ordna underarbetet. Det är ett stort och viktigt arbete. Underarbetet behöver bli korrekt utfört för att minska risken för eventuella fuktskador framåt. När underarbetet är klart börjar arbetet med allt nytt material. Det är den processen uppdragsgivarna ofta tycker är rolig att följa. Nytt kakel kommer på plats, toalett och handfat sätts fast, duschplatsen ordnas. Att följa den processen är uppskattat. När alla detaljer är på plats kallas elektriker och VVS-arbetare in för att ordna med el- och vattenarbetet. 

När behöver en badrumsrenovering utföras? 

Om inga fel föreligger i badrummet behöver ingen renovering göras. Det finns badrum som är väldigt gamla, där äldre material är placerat. Det finns dock inga måsten med att renovera det rummet, om det är fungerande och om inga skador finns. Det finns många som väljer att renovera äldre badrum för det estetiska, men det är inget som måste göras. För värdet på bostaden kan det ökas om badrummet är nyrenoverat. Då det är en högre kostnad att renovera är det ofta uppskattat av köpare om det är ordnat vid ett köp. 

Scroll to Top