2 sätt att tackla sin flytt på

Att förbereda en flytt är ett ganska stort arbete och man kan möta det på många olika sätt, men det finns två stycken sidor av en graduell skala – den ena är en lugn och sansad flytt där man ligger steget före hela tiden och den andra är en stressfylld och panikångest-inducerande flytt där man slappar länge och sedan försöker få allt gjort så snabbt som möjligt med så mycket energidryck i kroppen att man missar hälften av det viktigt med ett flyttfirma proffs. Vilket sätt du väljer är upp till dig, jag kommer dock att förespråka det ena över det andra i den här artikeln.

Att börja två veckor innan flytten

Tenderar till att leda till att man kommer på saker som redan är försena att fixa vilket gör att man får antingen ta i så man gör på sig eller spendera onödiga pengar på att stoppa läckan. Det gör att man hamnar i ett fullt panikläge innan flytten och får jobba sent in på natten för att ens hinna ha en chans att bli klar med en flyttfirma i stockholm. Detta är motsatsen till att börja i god tid, minst ett par månader innan och sista veckan bara göra småpill och förbereda sig för att göra det fint i det nya hemmet.

Att vänta med att boka flytthjälp

Man kan inte riktigt bestämma sig om man behöver professionell flytthjälp eller inte, man tänker att det kanske räcker med vänner som flytthjälp, fast man är inte säker – för man har inte börja packa ner eller skapat sig en förståelse för hur mycket tid och energi som krävs för att klara av flytten. Det slutar med att man bestämmer sig för att man vill ha professionell flytthjälp stockholm, man försöker hitta bra flytthjälp på nätet, märker att de flesta bra flyttfirmor med bra flytthjälp i stockholm är uppbokade och får nöja sig med flytthjälp som inte är punktlig, har dålig kommunikation och man känner sig osäker på om dem kommer hantera ens last på ett bra sätt och om det kommer att ta rättvist betalt.

Vad man kan göra istället

Är att se till att man börjar i god tid, skapar en överblick, en checklista, skaffar bra flytthjälp och bokar upp allt så när dagen kommer är man helt lugn och inväntar sin flyttfirma för att sedan glad åka och börja göra ordning i sitt nya hem.

Scroll to Top