Utför din hemstädning i lugn och ro för bäst effekt

Ja, jag vet. Hemstädning är tråkigt och trist och inte något som du alls vill hålla på med. Men det skall ändå göras, så varför bråka med det? Varför inte bara ändra attityd till att hemstädning är något trevligt och ett bra tillfälle att ta det extra lugnt och rensa sina tankar. Tänk om hemstädning istället för att vara en plåga var något du faktiskt såg fram emot lite grann. Som en stund av meditation, en stund av avslappning eller en stund av njutning. Du kan göra vad du behöver för att njuta av stunden.

Hemstädning som meditation

När du gör hemstädning till ett tillfälle för meditation eller medveten närvaro så får du dubbel effekt av din städning. Dels får du ett rent hem och dels får du bättre fokus och blir lugnare av att städa. En dag kan kännas kass, tills du städar i en timma och du börjar slappna av. Plötsligt skingras molnen och du känner dig bättre. Ofta behöver vi inte göra någonting för att jobbiga känslor skall skingras vid bra hemstädning stockholm, snarare är det att inte göra någonting som krävs för att det skall ordnas upp.

Vi är vana vid att täcka över smärta

Människor över lag söker alltid efter något som skall täcka över deras grund-smärta. En känsla av att vilja ha något som inte ännu är här är väldigt vanligt vid hemstädning stockholm att ha. Man letar ständigt efter nästa sak. Under tiden man utför sin hemstädning tänker man på vad man skall laga till lunch och längtar så mycket att man blir lite stressad av hemstädning stockholm. Nu finns det två sätt att se fram emot något, det ena skapar glädje och det andra skapar stress. Vill man hela tiden in i framtiden på ett otåligt sätt komma det inte att skapa glädje.

Fokusera på det du gör och glöm allt annat

Som en elitidrottare kopplar bort allt annat och bara fokuserar på matchen. Kan du göra detta när du städar så kommer ditt liv att förändras avsevärt. Du kommer att få ett fokus som bara några få i världen har. Det är extremt användbart oavsett vad du vill göra och det kostar dig ingen extra tid. Det är under tiden du städar som du kultiverar den här värdefulla varan för din egen fördel.

Scroll to Top