Smarta flyttstips som effektiviserar flytten 

Att flytta tar tid och alla som någon gång flyttat föredrar att få gjort jobbet så snabbt som möjligt. För att flytta så effektivt som möjligt är det många förberedelser som kan göras i förväg. Hur man än vrider och vänder på det kräver flyttdagen sin tid, men arbetet kan effektiviseras genom att vidta vissa åtgärder! 

 

  1. Flytta inte saker du inte använder

Denna kanske är given men kan vara lätt att glömma för den orutinerade flyttaren. Genom att se till att rensa bort saker du inte längre använder innan du flyttar minskar du på flyttlasset under flyttdagen. Se till att rensa systematiskt så du hinner gå igenom allt innan det är dags att börja packa. Faktum är att det är aldrig för tidigt för att börja rensa. Om du börjar rensa i god tid slipper du stressa och kan flyttpacka i lugn och ro. Börja i utrymmen där du redan vet att saker hamnat på hög med årens lopp. Vindsutrymmen, källare och garderober brukar vara platser där saker som inte används regelbundet hamnar. Se över respektive område och skapa släng, skänk och sälj högar utifrån vad du hittar. Se även över planlösningen i ditt blivande hem. Är det några möbler du för nuvarande har som du inte kommer använda i ditt nya hem? Passa på att göra dig av med dessa i god tid för att slippa släpa på tunga möbler under flytten helt i onödan. 

 

  1. Börja packa i god tid

Precis som rensningen inte kan börja för tidigt kan en viss del av packningen göras i god tid innan flytten. Börja packa saker du inte använder speciellt mycket eller ofta. Om du ska flytta på sommaren kan exempelvis vinterkläder och vinterskor vara en kategori som kan åka ner i flyttlådor så fort du fått ett flyttdatum. Sänglakan, handdukar och täcken, grejer som man ofta har fler uppsättningar av, kan även packas ner i ett tidigt skede. Avvakta bara med att packa det du behöver in i det sista. Kom ihåg att inte packa luft, då det endast är ett slöseri på arbetskraft och utrymme. Utnyttja all den befintliga plats som finns i dina resväskor och fyll dem med kuddar, kläder och dylikt. På så sätt maximerar du effektiviteten av flytten då packningen blir så platseffektiv som möjligt. 

Packa på bäst sätt - med hjälp av en flyttfirma 

  1. Anlita proffs för att utföra din flytt

Många som flyttar väljer att anlita en flyttfirma stockholm men självklart är det inte för alla. Ofta handlar val av flytthjälp om den egna tillgängliga tiden för att utföra flytten och den personliga ekonomin. Om du överväger att anlita en flyttfirma är det bra att se över dessa faktorer i god tid innan flytten. Detta för att hinna boka in flyttdatumet hos flyttfirman innan det är för sent. Se över din ekonomi och din tillgängliga tid och överväg om det är rätt beslut för dig att anlita en professionell flyttfirma. 

 

Scroll to Top