Vad innebär en klassisk pedikyr?  

En klassisk pedikyr skulle kunna sammanfattas som grundlig vård av fötter och tånaglar. Den utgörs av flera olika moment som känns både avslappnande och lyxiga. Efter avslutad behandling går man hem med mjuka, lena och glada fötter. Varje fot är värd en pedikyr på salong någon gång ibland, med tanke på hur dom belastas och slits varje dag. Läs mer om dom olika momenten som ingår i en klassisk behandling här och Besök Amytiz.se.  

 

Fotbad och peeling  

Att gå på pedikyr på salong är en lyx och ofta möts man av sköna fåtöljer och avancerade fotbad. Vissa har till och med massagefåtöljer vilket ger en extra skön stund! Hur som helst börjar man med att stoppa ner fötterna i det varma och ibland bubblande fotbadet för att mjuka upp en stund. Därefter kommer behandlaren att lägga en peeling för att få bort döda hudavlagringar.  

 

Fötterna filas  

När fötterna är mjuka är det dags att fila dom för att jobba bort förhårdnader – något som dom allra flera har i stor eller liten utsträckning. Ibland används även en speciell kniv för att skära bort hudlager som inte längre hör hemma på foten. Det gör inte ont men kan däremot kittlas lite om man är känslig!  

 

Nagelvård  

En pedikyr innefattar även nagelvård, där nagelbanden ses över och tas om hand, tånaglarna poleras för att sedan lackas. Vill man inte ha en färg på sina tånaglar brukar ändå ett vårdande och skyddande lack läggas, vilket alltså fyller en funktion utan att synas.  

 

Insmörjning och massage  

Vanligen avslutas en pedikyr med att fötterna smörjs in med en vårdande kräm samt en stunds skön massage. Det ger en extra skjuts för blodcirkulationen och välmåendet i fötterna, så att dom blir redo för alla tänkbara äventyr igen.  

 

Behandlingen kan skilja sig  

Exakt vad som ingår i en pedikyr och i vilken ordning behandlingen utförs kan skilja sig beroende på var man gör den. En del erbjuder fler moment och andra färre – till exempel lägger vissa en fotmask som ska vila en stund innan den tvättas av.  

 

Andra moment, så som val och applicering av nagellack kan också vara en tilläggstjänst och har man vårtor kan man ofta välja att lägga till att få dessa borttagna. En pedikyr kan mer eller mindre skräddarsys efter vilket behov ens fötter har för tillfället, något som kan vara bra att känna till inför besöket.  

 

Priser  

Även priserna skiljer sig från salong till salong samt om man väljer några tilläggstjänster. Snittpriset för en enkel och klassisk behandling ligger dock runt ca 500–700 kronor – en investering som fötterna minst sagt mår bra av. En idé kan vara att kolla runt bland olika salonger för att se vad som ingår och vad det kostar. På så vis kan man få en bra bild kring skillnader och likheter mellan olika salonger och därmed välja den som känns mest lämplig för ens egna fötter.  

Dom flesta erbjuder även presentkort för pedikyr så att man kan ge bort behandlingen till en vän. En väldigt fin present som också brukar vara uppskattad.  

Scroll to Top